Μυρτώο Πελαγος

Κυπαρίσσι - Το ρομαντικό αμφιθέατρο

 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επιλέξει για τις τελευταίες της διακοπές το Κυπαρίσσι, κυρίως για τη φυσική του απομόνωση και τον ρομαντισμό που αποπνέει το ειδυλλιακό κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου τοπίο. Η αρχαία του ονομασία ήταν «Κύφαντα», από τις απότομες χαράδρες, τις κυρτώσεις και τις καμπύλες βουνών και λόφων.

Κόβει την ανάσα η θέα προς το Μυρτώο Πέλαγος με το που βγαίνετε από το βουνό και κατευθύνεστε προς τους τρεις οικισμούς, τη Βρύση, τη Μητρόπολη και την Παραλία. Βρίσκεστε πραγματικά στην καλύτερη θέση ενός φυσικού αμφιθεάτρου απέναντι στο πιο όμορφα στημένο σκηνικό. Από τα έλατα και τα κυπαρίσσια φτάνετε αμέσως στα λευκά βότσαλα και τα καταγάλανα νερά της Μεγάλης Άμμου, της μεγαλύτερης παραλίας του Κυπαρισσιού. Τα σπίτια είναι στα χρώματα των νησιών, τα καφενεδάκια προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, και το πλήθος των εκκλησιών και των ξωκκλησιών κρύβουν από πίσω τους μία ολόκληρη ιστορία.

Οι πεζοπορικές διαδρομές δεν έχουν τελειωμό. Μία από αυτές σας οδηγεί στο Σπήλαιο του Μπάμπολα, όπου υπάρχουν τέσσερις θάλαμοι γεμάτοι από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι οποίοι εξερευνήθηκαν το 1960. Στην περιοχή της Βρύσης θα θαυμάσετε το Ασκληπιείο, λαξευμένο σε βράχο, την αρχαία πόλη των Κυφάντων, και το εκκλησάκι της Παναγίας του Βράχου. Στην Παραλία θα ξεχωρίσετε την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, και τέλος στη Μητρόπολη, την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

 

Γέρακας - Το ελληνικό φιόρδ

 

Σε μία ήσυχη γωνιά στα νοτιοανατολικά της Λακωνίας, η φύση έχει κάνει το χατίρι στους θνητούς, δημιουργώντας με φαντασία και χειρουργική ακρίβεια ένα φιόρδ και έναν όρμο, λατρεμένους προορισμούς πολλών εκδρομικών σκαφών κατά την θερινή περίοδο. Ο Γέρακας μαζί με το επίνειό του, το Λιμένα Γέρακα, αποτελούν έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νομού. Τα παραδοσιακά σπίτια, τα νησιωτικά χρώματα, οι ψαροταβέρνες, και τα γαλήνια εγκλωβισμένα νερά της λιμνοθάλασσας, δίνουν τον τόνο σε μία συμφωνία γραμμένη με μαεστρία.

 

 


Προτάσεις Διαμονής

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Μυρτώο
Κυπαρίσσι Λακωνίας
Ξενοδοχείο Παραλιακό
Κυπαρίσσσι Λακωνίας

Πρόσβαση

Κυπαρίσσι:  Από την Αθήνα 303 χλμ και από τη Σπάρτη 88χλμ

Γέρακας:  Από την Αθήνα 307 χλμ. και από τη Σπάρτη 92 χλμ

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Κωδικός Περιοχής  27320
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Αγροτικό Ιατρείο (Κυπαρίσσι) τηλ: -55222
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κυπαρίσσι: -55255
ΔΗΜΟΣ ΖΑΡΑΚΑ: -51121

Κολύμπι

Κυπαρίσσι: Στις παραλίες Μικρή και Μεγάλη Άμμο, Αγία Κυριακή, Άγιο Νικόλαο, Δρυμίσκο

Γέρακας: Στις ακρογιαλιές Αριάνα και Κόχυλα

Εκδηλώσεις

Το Πανηγύρι της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο στο Κυπαρίσσι