Ελιά - Πλύτρα - Αρχάγγελος

 
Τα λιμανάκια της ...αγωνίας
 
Η κοσμοπολίτική εκδοχή της νοτιοανατολικής Λακωνίας ακούει στα ονόματα «Ελιά» και «Πλύτρα». Οι πολύφερνες νύφες στις ακτές του Λακωνικού κόλπου έχουν καταστεί συνώνυμες της θάλασσας, της συρροής σκαφών αναψυχής που αγκυροβολούν στα γραφικά λιμανάκια τους, και του κεφιού που χαρίζουν τα μπαράκια τους. Η αγωνία να τα επισκεφτείτε είναι πραγματικά ασυγκράτητη...
Η Ελιά φιλοξενεί εκτός από το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και τις ψαρόβαρκες των κατοίκων, πολλούς λουόμενους, τους λάτρεις του καλού ψαριού και οποιονδήποτε αρέσκεται να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα απάνεμο καταφύγιο και έναν χορταστικό σταθμό πριν την εξόρμησή του στο υπόλοιπο κομμάτι της νοτιοανατολικής Λακωνίας. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χαρισματική αυτή τοποθεσία.
Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα της Ελιάς και αφού στρίψετε δεξιά μετά τον Ασωπό θα φτάσετε σε έναν τόπο σμιλευμένο με περίσσεια φαντασία από τη μητέρα φύση. Το όνομα αυτής Πλύτρα, παραλία και λιμάνι μέρη ενός πανέμορφου κολπίσκου που κάθε καλοκαίρι φωνάζει από ζωντάνια, νότες δροσιάς και γλεντιού, και πανέμορφα νιάτα. Η διασκέδαση διαπερνά τον καθένα που θα θελήσει να επισκεφτεί τα ξακουστά μπαράκια της Πλύτρας, η οποία βρίσκεται σε ανοδική τουριστική τροχιά τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει απολέσει τους παραδοσιακούς της τόνους. Αξίζει να δείτε στην ακρογιαλιά του οικισμού τα λείψανα ρωμαϊκών κτισμάτων αλλά και το Παλαιόκαστρο με τη μοναδική θέα στην κορυφή βράχου.
Πριν ή και μετά την πέρασμά σας από τη Νεάπολη θα ήταν «σώφρον» να σταματήσετε στον Αρχάγγελο, παραθαλάσσιο γραφικό οικισμό με πεντακάθαρα νερά και μία βυθισμένη από το 375μ.Χ. αρχαία πόλη μπροστά στα πόδια του.
 

 

 

Photo Gallery

Ξενοδοχείο Elea Mare
Ελαία Μολάων Λακωνίας
Ξενοδοχείο ΚΥΝΙΣΚΑ
Πλύτρα ΛακωνίαςΕκδηλώσεις

Ελιά: Το πανηγύρι της Ανάληψης
Πλύτρα: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στις αρχές Αυγούστου
Αρχάγγελος: Τα πανηγύρια της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου και του Αρχάγγελου Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου