Ελαφόνησος

Σμαραγδένια πρόκληση …σε λακωνικό καμβά

 

Η κάποτε γνωστή με την ονομασία Όνου Γνάθος (λόγω σχήματος) χερσόνησος αποτελούσε μία φυσική συνέχεια της Πελοποννήσου στο λακωνικό κόλπο. Το νησί των κόκκινων ελαφιών (CERVI) και του κυνηγιού είχε την προστασία της Θεάς Αρτέμιδος όπως φανέρωναν τα αρχαία ιερά της στην περιοχή. Σήμερα, ξεχωρίζει και πάλι, αυτή τη φορά όμως περικλειόμενη από γαλαζοπράσινα νερά και βαλλόμενη πανταχόθεν από της αχτίνες του νοτιοελλαδίτικου ήλιου. Η Ελαφόνησος είναι η τελευταία θεϊκή πινελιά στο λακωνικό καμβά, νησάκι γνωστό τοις πάσι, έτοιμο να φιλοξενήσει τις ορδές των επισκεπτών που αναζητούν την αληθινή απόλαυση των κρυστάλλινων εξαγνιστικών νερών στις παραλίες του Σίμου στον όρμο Σαρακίνικο και της Παναγίας (στα βορειοδυτικά του νησιού) με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα για τους ρομαντικούς. Στο Σίμο υπάρχει πλήρως οργανωμένο κάμπινγκ 130 θέσεων καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. Οι λευκοί αμμόλοφοι και οι κέδροι συμπληρώνουν την λιτή και απέριττη ομορφιά της Ελαφονήσου. 

Για τον ανυπόμονο ταξιδιώτη λίγα λεπτά από τη λακωνική ακτή (Πούντα Βοιών) προς το λιμάνι της χώρας αρκούν για να σβήσουν τη δίψα της γνωριμίας ή της επανασύνδεσης με το τοπίο. Τα δρομολόγια με τα φεριμπότ είναι άλλωστε τακτικά (τουλάχιστον κάθε μία ώρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) και πάντοτε συνεπή. Ανατολικά της Πούντας και ανάμεσα στο Παυλοπέτρι και στην ακτή έχει ανακαλυφθεί το 1968 πρωτοελλαδικός πολιτισμός. 

Επί της υποδοχής, στο λιμάνι της Ελαφονήσου, βρίσκεται η γραφική εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα ενώ λίγα μέτρα μετά το αγκυροβόλι θα σας «σπάσουν τη μύτη» οι ταβέρνες που ξεδιπλώνονται στη βόρεια ακτή. Το ψάρι είναι ολόφρεσκο και σπαρταριστό. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό τα ψαροκάικα που γεμίζουν τα πιάτα της περιοχής με εκλεκτής ποιότητας χταπόδι και άλλα θαλασσινά. Καφέ και μπαράκια με μοντέρνα τεχνοτροπία και καλή διάθεση υπόσχονται στιγμές εναλλακτικής διασκέδασης πάντοτε σε μέτρο δωρικό. Η έλξη της Ελαφονήσου δεν έγκειται σε φανταχτερά και θορυβώδη events αλλά στη φυσική ομορφιά και στην ήρεμη απόλαυσή της. Γι’ αυτό ...take your time and enjoy!

 

 

Photo Gallery

Elafonisos Diamond Resort
Παναγιά Ελαφόνησος Λακωνία

 Εκδηλώσεις

 
Το πανηγύρι της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας το Δεκαπενταύγουστο
 
Η «Γιορτή του Ψαρά» στα τέλη Αυγούστου
 
Τον Ιούλιο (6 έως 9) οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα