Ξενώνας ΤΑΛΕΤΟΝ, Οικολογικός Ξενώνας

" Άκρα δε του Ταϋγέτου, Ταλετόν υπέρ βρυσεών ανέχει" 

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Έτσι ονομάζει ο περιηγητής Παυσανίας, του Ταϋγέτου την κορυφή. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, το ίδιο όνομα συναντάμε στους πρόποδες του βουνού. Εδώ, στο παραδοσιακό Ξηροκάμπι, μας υποδέχεται ο οικολογικός ξενώνας «ΤΑΛΕΤΟΝ», κτίσμα επιβλητικό με ανοιχτόχρωμη πέτρα και μαρμάρινους γωνιόλιθους. Στην τοιχοποιία διατηρούνται τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των αποθηκών ελαιολάδου και μεταξιού του 1838 της οικογένειας Σολωμού.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν πέτρα και ξύλο,διακόσμηση και επίπλωση υψηλής αισθητικής.Κορυφαίας ποιότητας είναι τα στρώματα DUNLOPILLO και το πλούσιο πρωινό με βιολογικά και τοπικά προϊόντα. Η τεχνολογία της γεωθερμίας εξασφαλίζει δροσιά και ζεστασιά, από πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον. Ο κήπος ποτίζεται από βρόχινο νερό που συλλέγεται σε δεξαμενές. Το πλούσιο πρόγευμα περιλαμβάνει προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας του τόπου.
Αξιοθέατο του ξενώνα είναι η υπόγεια δεξαμενή ελαιολάδου, κατασκευασμένη το 1850 από 600 λαξευτές μαρμαρόπετρες Ταϋγέτου. Φιλοξενία και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μνημεία ιστορικά και θρησκευτικά σε μια φύση εκπληκτική, καθιστούν αληθινή εμπειρία την διαμονή στο ΤΑΛΕΤΟΝ. 

 

Photo Gallery

Στοιχεία Επικοινωνίας

Οικολογικός ξενώνας «ΤΑΛΕΤΟΝ»
Τηλέφωνο: 27310 35.150
Fax: 27310 35.170
email: info@taleton.gr
www.taleton.gr